„Севилският бръснар” от Росини с излъчване в София на 22 ноември и 10 декември

Взривяващата продукция на Метрополитън на класическата комедия от Росини – включваща някои от най-разпознаваемите мелодии в операта изобщо, е с участието на Изабел Ленард в ролята на борбената Розина, Лорънс Браунли като нейната тайна изгора и Кристофър Молтман като безкрайно изобретателния и чаровен бръснар. Микеле Мариоти дирижира ярката и мелодична партитура. Режисьор е носителят на награда „Тони“ – Бартлет Шер, който Ню Йорк Таймс определя като „един от най-оригиналните и вълнуващи режисьори, не само в американския театър, но и в оперното изкуство в цял свят“.

„Севилският бръснар“ е написана от Джоакино  Росини по едноименната класическа комедия на Пиер Бомарше и е призната за абсолютен шедьовър на комичния жанр «опера-буфа».

„Севилският бръснар” е една истинска огърлица от бляскави и неповторими музикални номера. Малко са оперите, а още по-малко комичните, в които има толкова много любими за милиони хора арии, дуети и ансамбли. Блестящата увертюра и до днес е смятана за една от най-хубавите увертюри в оперната музика

Любомир Сагаев, „Книга за операта”

Сателитните излъчвания на „Севилския бръснар“ в рамките на програмата „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк“ са на 22-ри ноември, събота, от 20 часа, и на 10-ти декември (повторение), сряда, от 19.30 часа в Cinema City Mall of Sofia на бул.“Александър Стамболийски“. Билети можете да резервирате и да закупите на място до 3 дни преди излъчванията.

Advertisements

One thought on “„Севилският бръснар” от Росини с излъчване в София на 22 ноември и 10 декември”

Изкажи мнение:

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.